You must login to Pinkbike.
Don't have an account? Sign up

Join Pinkbike  Login
10 Comments
  • 1 0
 fuk banshee.. ik zou bijna mijn nieuwe frame ook even uit elkaar trekken (denk dat ik dat ook gewoon ga doen , de remmen en de vork liggen er al af.. niet veel moeite de linkage na te kijken,.. indien weer fouties gefabriceerd frame wil ik mn geld trug. ik zoek wel wat anders,. fuk banshee echt waar.. bushings. das zoooooo 1990.. bearings are the way of the future.. maaaarrrr dan moet het frame ook nog steeds RECHT in elkaar zitten .. wat een prutsers,.
  • 1 0
 mja het nadelige is dat je met bushings gewoon veel sneller gezeik hebt met dit soort dingen. daar is die slijtage van de rockers van. echt soepel ging de achterbrug van mn enduro sworks ook niet in elkaar hoor, het is dat daar ongeveer 20 washers en spacers per link bout zaten om het op te vangen anders kan je een pallet lagers laten komen. het blijft echt enorm precisie werk om dit mooi passend te laten krijgen na heat treatment. dit bushing systeem bevalt me wel trouwens, heel makkelijk nieuw vet erin spuiten en je kan weer door, enkel een kapje en een klein schroefje losdraaien verder niet.

ze zijn iig bezig met een nieuw frame ontwerpen(met ina lagers) omdat er ondertussen best veel mensen met problemen zijn. ik zou jouw frame doorverkopen zodra je hem hebt.... spijtig genoeg want hij rijd echt f*ckING AWESOME. ik rij dit frame op en dan een nieuwe claimen, die krijgt dezelfde achterbrug als de Prima als het goed is en die is in 1 woord GEIL.
  • 1 0
 t hoortgewoon altijd mooi in elkaar te gaan.. ik heb dit nog nooit gehad met bikes.. een beetje klemmen oke.. maar dit gaat te ver imo..maar ik denk dat ik m niet eens meer wil.. ik gebruik de trek wel tijdelijk voor dorst , en wacht dan ook wel op t 2012 model, pleur op.. geen zin in dit ook mee te maken ,, en ga zeker niet met voorkennis rommel doorverkopen,,
ik mail banshee wel alvast even .. zal jou probleem als voorbeeld noemen.. maar dan zonder naam,.. okee, .?
  • 1 0
 ja heb je helemaal gelijk in. denk dat ik het bij nader inzien nog beter wil gaan spacen zodat ie wel goed in elkaar valt, dan komt de rocker eigenlijk te ver naar buiten voor de shock maar die kan ik weer terug spacen natuurlijk. dan *zou* er verder niks aan de hand moeten zijn want de rest zag er super netjes uit.

maar idd, dit doorverkopen heeft geen zin, sowieso dat de halve wereld weet dat er problemen mee kunnen zijn dus je vangt er ook bagger weinig voor.

heb Keith ook gemailed, voornamelijk met de vraag of ze aan trade-in's gaan doen in de toekomst. dat ga ik wel extreem belangrijk vinden als ik elke 2 maand nieuwe bushings erin moet gooien. ina lagers met ti assen en Prime achterbrug, kom maar op!! Big Grin
  • 1 0
 de prime is 29" Facepalm gaaaaaaayyyy
dat wordt um dus ook niet.. ik ga wel verder kijken , missch wel een amp,.. ga ik daar wel mee aan de gang.. bouw ik dat op met de parts van de trek zoals die nu is,, ik ga mn dure parts echt niet verspillen op een banshee.. ik zit nu wel met een tapered headsetje.. gvd.. is die amp tapered ?
  • 1 0
 neeeee ik bedoelde het ontwerp van de achterbrug van de Prime ten opzichte van de Spitfire, die vind ik écht enorm gaaf. ziet er een stuk beter uit.

hmm om nou te zeggen dat je dure parts aan het verspillen bent op een banshee is ook een beetje te, maar goed dat is persoonlijk. amp heeft een fully integrated headset, je dropt er zo lagers in geen cups of iets.
  • 1 0
 ja maar aan alleen de achterbrug heb je niets lol
maar zie het zo.. de legend is gebouwd met no exspense spared.. dat doe ik meestal met elke fiets.. maar als ik neit kan vertrouwen op t frame.. wordt ik een beetje ziek.. ik heb nu voor 20e een hope 10mm ombouw set gekocht.. 2x 180mm schijven 40e headset.. allemaal om dat klote ding te bouwen ,. en mn trek (die fokking fantastisch reed) uit elkaar gehaald.. ik heb spijt tot op het BOT.. ik had eerst moeten wachten op dat frame ten eerste.. alles van banshee is 10mm drop outs.. mn spinergy's zijn gewoon 9mm.. das ook weer zo'n punt .. ik ben er gewoon een beetje ziek van,.. de mail 2 weken geleden geen antwoord op gehad.. toen die problemen gemeld.. direct antwoord,.. nu met de vraag of ik geen ander frame kan krijgen .. hoor ik ineens weer niks.. tis gewoon ziekelijk
  • 1 0
 wel als ze de achterbrug samen met de linkage hebben vernieuwd, maar dan moet je vertrouwen op de toleranties van je voor frame en dat alles om te ontwerpen is. beter ook een nieuw voor frame dat er gelijk lagers in kunnen. die drop outs zijn van die kut dingen om tijdens de bouw achter te komen maar daar kan je banshee geen - punten voor geven, maar tis wel een extra ergernis. ik snap gewoon niet dat ze het zo goed kunnen verneuken voor 1 klant... echt droevig om te zien, je mist zoveel ziek vette rij tijd op het ding.
  • 1 0
 nou technisch hebben ze t neit verziekt voor een klant nu Wink
maar aan de andere kant heb ik voor de rest weinig klachten gehoord over de legend van anderen.. dus daar was ik dan de enige mee kennelijk..
maar vertrouw jij je voor frame dan ? die te smal staande rockers komen door je frame voor frame neem ik aan ,,. tenzij je achterbrug te braad is gemaakt.. >?
als ik jou was zou ik gewoon een nieuw 2012 frame vragen , jou frame situatie is wel heel erg (droevig)
  • 1 0
 ik ken heel die prime niet.. ze hebben toch ook een wildcard.. soor slopestyle frame > ? heeft die lagers ? anders hoef ik die ook niet..







Copyright © 2000 - 2024. Pinkbike.com. All rights reserved.
dv65 0.014860
Mobile Version of Website