This is what happens when you don't pull back the whip and land sideways. 250 Newton were applied on the rear end, in axial direction. This is the displacement results.
You must login to Pinkbike.
Don't have an account? Sign up

Join Pinkbike  Login
This is what happens when you don't pull back the whip and land sideways. 250 Newton were applied on the rear end, in axial direction. This is the displacement results.
5 Comments
  • 2 0
 This is not the correct load application. Better use an offset force which is applied at the tire patch. This creates a moment then, which is even worse what you show right here.
  • 1 0
 ezt hogy számoltad ki? mert sztem jelentősen függ az össztömegtől, meg tempótól, mert így annyira nem durva az a 250N
tetszik am az ötlet, meg így a grafikák, kíváncsi vagyok megvalósul-e Smile
  • 1 0
 Az ero az F=m*a kepletbol jon ki, ahol "m" a tömeg és "a" a gyorsulás. Amit mondtal, az megallja a helyet, hogy az ossztomegtol es a tempotol fugg az ero. Tegyuk fel hogy nem huzod vissza a whip-et es keresztbe erkezel le. Valamennyi sebesseget vesztesz, es ez egy negativ gyorsulas eredmenye. Ezt megszorzod a kereked, tomegevel a meretekegyseg atvaltas utan, es kijon hogy mekkora ero terheli a vazat. A gyorsulast ki lehet szamolni az ugrasi es a leerkezesi sebesseg kulonbsegebol, osztva a sebesssegvaltozashoz szukseges idovel. A 250 newton az nem tunik soknak, de ha vegig gondolod rajossz hogy realis, egy elbaszott erkezes mechanikai modelljehez.
  • 1 0
 másképp nézve, ha vízszintesen van a géped akkor kb 25kg teher függőleges irányban
akkor jólértem hogy te csak önsúllyal számoltál? mert bringás tömege se mindegy, hogy ha tengelyt vesszük fix pontnak, mivel az kapcsolódik vmennyire talajhoz, akkor a bringás a pedálokon keresztül mekkora nyomatékot fejt ki rá
lehet hülyeséget beszélek, én még csak most kezdem a mechanikát tanulni Big Grin
de gyakorlatban egy nagyobb tömegű rider könnyebben nyolcast ver a kerékbe, vagy nyírja ki csapágyazást
  • 1 0
 a gyakorlatban ez úgy néz ki hogy felveszel egy terhelést, ami fedi a valóságot. Ki lehetne számolni papíron hogy kb mekkora a az erő szar leérkezéskor, de akkor olyan bonyolult egyenletet kéne megoldani ha minden változót figyelembe veszel (ha jól fel tudod írni), és rájössz hogy nem fogod szopatni magad feleslegesen. Felveszel egy terhelést és megnéz mit köp ki a gép. Ezt a 250 newtont meg lehetne adni 500nak is vagy amit akarsz.







Copyright © 2000 - 2024. Pinkbike.com. All rights reserved.
dv56 0.016910
Mobile Version of Website