Chce zlozyc nowy rower i nie wiem co wybrac dam pare przykladow -rama dc cocker vs ns bitch -amor MARZOCCHI JUNIOR T 2006 170mm vs Manitou sherman slider plus spv170mm vs ROCK SHOX BOXXER race 200mm vs Drop Off Triple 170mm wiadomo boxxer jest tu wyrzsza firma ale chodzi tu zeby chodzil plynie przy 80kg...ceny sie wachaja od 1400-1800zł -obrecze Sun Rims DOUBLE TRACK vs SUN RIMS DOUBLE WIDE waga obreczy sie nie liczy warzna wytrzymalosc -piasta przod NS Roller DH 20mm vs PRODIGY QR20 vs DABOMB QR 20 vs Dartmoor Dee-Forrce II vs DMR Revolver QR20 -piasta tyl NS COASTER dh vs DMR Revolver tył 135mm vs Dartmoor free-Forrce vs BOP coster tyl -suport giga pipe team dh Jak ktos cos wie o tych sprzetach niech sie wypowiada z gory dzieki.
Hmm... 1. NS Bitch 2. Boxxer, miałem okazję na nim pojeździć i pod prawie 90kg wagi chodził świetnie 3. Myśle, że Double Tracki wystarczą 4. Piasta... Nie mam pojęcia. 5. Support o którym piszesz jest świetny, posiadam go ma jedną małą wadę. Nawet smarowany będzie sobie po cichutku skrzypiał. Ale chodzi świetnie, i nie łapie luzów
- rame chyba brałbym Cockera z długimi sterami (dożywotnia gwara) - Boxxery mówi się że sa delikatniejsze, jak dla mnie tez nie pasują do takiego ujeżdzania wszędzie, kombinowałbym z Juniorem, ale super T - obręcze double tracki...ale zastanów sie na s-typami, masa jednak ma role - z piast co nie weżmiesz będzie podobnie... - te suporty nie dają rady...
to tak... -rama cocker, sam ja mam, mój kumpel ma bitcha, to mam porównanie. -amora bym wzial juniora, niby boxxer lepszy ale utrzymanie jest drogie - serwis itp., a junior tez niezly amorek -obrecze to double tracki -a z piast to mysle ze da bomb bedzie najlepszy
no bo są przypadki kiedy to jednak jakoś działaja lol2>...nie wiem od czego to zależy, ale mój po dość krótkim okresie czasu (nie wiem 2 tyg, miesiąc) złapał luzy po lewej stronie i tak mu juz zostało, kumplowi padło całe łożysko, że ośka latała. Do tego potrafią strzelać jak pojeb***. No ale za tą kase z drugiej strony co kupić...
no bo są przypadki kiedy to jednak jakoś działaja lol2>...nie wiem od czego to zależy, ale mój po dość krótkim okresie czasu (nie wiem 2 tyg, miesiąc) złapał luzy po lewej stronie i tak mu juz zostało, kumplowi padło całe łożysko, że ośka latała. Do tego potrafią strzelać jak pojeb***. No ale za tą kase z drugiej strony co kupić...
No tak z tym sie zgodzę... Dźwięki to one wydają niemiłosierne... A najfajniejsze są na mrozie przy jeździe pod lekką górkę i nie polecałbym S-type.Może są lżejsze ale o wiele słabsze
Nie ma sensu skladac krowy, to nie te czasy, trzeba lekko, mocno i na temat ^^ S typy dobre są, double tracki ciezsze troche i szerokie,a double wide to wogule kupa, pekaja, gna sie, nie ma sensu...
Tak Double Wide z opini użytkowników niby taki świetny jest... Nie opłaca sie go kupować... Kosztuje 200zł jest ciężki i nie zawsze taki boski. Lepiej kupić Alexrims DX32 też są szerokie i moim zdaniem piekielnie mocne... i przy okazjii porównywalnie lżejsze
Powiem wam tak jesli chodzi o sztywnosc boczna to duble wide wymiata bo sa plaskie a na niedoloty to dokasaci odrazu mam na tyle taka i jest git narazie.
Pozostaje też fakt (o tym trzeba pamiętać Że minimalna szerokość opony wkładana na Double Wide to bodajże 2.35 a wychodzi szersza. Nie każda rama ma aż tyle miejsca na oponę.Nie chodzi mi tu akurat o Cockera i Bitcha bo one mają dużo miejsca ale ogólnie trzeba o tym pamiętać. Opona 2.5 może wyjść sporo szerzej na tej obręczy... Tak mi się przynajmniej wydaje
Pozostaje też fakt (o tym trzeba pamiętać Że minimalna szerokość opony wkładana na Double Wide to bodajże 2.35 a wychodzi szersza. Nie każda rama ma aż tyle miejsca na oponę.Nie chodzi mi tu akurat o Cockera i Bitcha bo one mają dużo miejsca ale ogólnie trzeba o tym pamiętać. Opona 2.5 może wyjść sporo szerzej na tej obręczy... Tak mi się przynajmniej wydaje
nie wychodzi szersza, znajomy mial DW. I w tym temacie nie ma mowy o innych ramach niz bitch i cocker wiec nie ma sensu robic nowych problemów.
wychodzi szersza bo mam 2.15 wlozona a jest jak 2.35 trzba ciac ze by zdjac ja z tej obreczy. ale guma to szczegul te ramy maj duzo miejsca wiec go nie braknie. tu chodzi o plusy i minusy sprzetu co che kupic i o porady wasze.
Ja bym brał pod uwagę jeszcze to że no... Jest różnica w cenie i to dosyć spora. Ja jakbym miał wybrać to bym wolał wziąść Bitcha. Tą różnice cenową woałbym zostawić sobie na dobry suport i stery