Powered by Outside

Specialized SX trail -rozmiar

Forum Polski :: Sprzęt
Specialized SX trail -rozmiar
  • Previous Page
Author Message
Posted: Oct 13, 2007 at 8:51 Quote
hejka, przymierzam się do zakupu tej ramki Specializeda, i stąd moje pytanie, jaki rozmiar wybrać do 177cm wzrostu.

S-wiadomo odpada

i tu moja wątpliwość czy M czy L ? (L miałem wcześniej Specializeda Enduro).
nie chce by była to krowa (a L Enduro było dość długie, bo postawione w pionie z Demo9 z shiverem (ja miałem Juniora 170mm) było niewiele krótsze)

O odpowiedź proszę raczej osoby z kręgu posiadaczy tej ramki, ewentualnie mocno znające temat Wink

ramka będzie z 66 180mm

Z góry dziękuje Wink

Posted: Oct 14, 2007 at 9:25 Quote
to jest świetna odpowiedź Whip

Posted: Oct 15, 2007 at 6:27 Quote
Jeśli chcesz jeździć i skakać hopki bez tricków i technicznych pierdół, to ja bym brał ramę pod twój rozmiar czyli Lkę.. Sam nie mam fulla, ale słyszałem dużo co ludzie mówią o rozmiarówkach i polecają branie pod swój wzrost ramy ;]

Posted: Oct 17, 2007 at 0:13 Quote
L :O ? ja jezdzilem na M enduro specie a mam wzrostu 174 i dla mnie byla zaduza (jesli chodzi o hopki i triki) mysle ze M bedzie na ciebie dobra a co chcesz na tym rowerze robic dokladnie ?

Posted: Oct 18, 2007 at 22:59 Quote
Warszawski FR Wink wypady w góry, rower w miare uniwersalny, ale żeby można było też trickasy czesać...

bardziej jestem skłonny wybraś "Mke" ...

Posted: Oct 23, 2007 at 6:58 Quote
Ja mam 188 cm i przymierzam sie do tej ramki - i raczej M -ka to max jak dla mnie.

Posted: Oct 23, 2007 at 7:46 Quote
glupie pytanie, ale poprzednią ramkę kupowałem w sklepiue więc mogłem spokojnie przymierzyć...

przy Mce nie będę walił raczej kolanami w kierę??

Posted: Oct 24, 2007 at 16:29 Quote
Chociaż po długim zastanawianiu sie nad tym zagadnieniem....dochodzę do wniosku, ze jednak lepiej stestować L i M. Ba, ale gdzie?? Chyba tylko gdzieś na zachodzie...

Posted: Nov 25, 2007 at 3:41 Quote
M będzie dobra. Sam mam rozmiar ma a mam tyle wzrostu co Ty. Nie ma mowy o uderzaniu kolanami w kierę Wink

Posted: Nov 25, 2007 at 3:42 Quote
M będzie dobra. Sam mam rozmiar M a mam tyle wzrostu co ty i nie mam mowy o uderzaniu nogami o kierę

Posted: Nov 25, 2007 at 3:43 Quote
Sory za 2 posty mialem problemy z netem i 2 mi dodalo

Posted: Apr 12, 2009 at 5:16 Quote
Odświeże troche temat i zapytam jaka jest dokładnie różnica między Spec Enduro a SX trail? NA pierwszy rzut oka wyglądają tak samo.

Posted: Apr 12, 2009 at 8:33 Quote
skok zawieszenia:

enduro 140 mm
sx trail 170 mm

Posted: Apr 12, 2009 at 15:57 Quote
Poza tym ramy te mają nieco inne kąty,te same rozmiary maja inne długości rur, inne dampery(sprężynowe) i najogólniej mówiąc SX jest inna ramą opartą o ten sam design, która "wyewoluowała" z Enduro i jest przeznaczona do nieco mocniejszego katunku, zabawy w bike parkach i tzw. "lekkiego fr". Jeśli poskłada się ta ramę na w miarę lekkich komponentach z sxa można zrobić w miarę uniwersalny rower do grawitacyjnych zabaw i wypraw enduro/AM. Co do różnicy skoków to ile dobrze pamiętam sxy z lat 2005-2008 mają różne, tzn ten z 2008 ma 170mm pozostałe nieco mniej.

Nowy SX na 2009 wygląda oczywiście zupełnie inaczej.

Posted: Dec 2, 2009 at 1:40 Quote
Witam. Odświeżam temat.
Mam 170cm wzrostu i mam dylemat pomiędzy S'ką i M'ką. Głównie jeżdże FR i skaczę trochę.
Jakieś sugestie?

• Previous Page

Copyright © 2000 - 2026. Pinkbike.com. All rights reserved.
dv65 0.007540
Mobile Version of Website