Witam , jak w temacie mam sumę 350 zł i nie mogę się zdecydować jakie koło kupić w takiej cenie. Waże ponad 40 kg , i mam ponad 160 cm wzrostu. Nie jeżdżę bardzo hardcorowo , bardziej jakieś zjazdy czy hopki [zaliczam 80% tego co jest na tomacu,jeżeli wiecie co tam jest ] . Koła za bardzo nie katuję chyba że czasem jakiś niedolot albo lądowanie na płache.
Myślałem nad : Black Track+NS Coaster 08+DT CHAMPION silver Single Track reszta ta sama Vuelta RODI Excalibur DH reszta ta sama
Doradźcie mi coś jak możecie, Najlepiej podajcie propozycje swoje [ obręcz+piasta+szprychy]
A pod kasete czy ss? Jesli kaseta to bym proponował coś takiego: Piasta: NOvatec NT DO 42 SB na 4 maszynach, na allegro koszt około 130zł Szprychy: DT Champion Silver, sztuka około 1,20 wiec kompelt na 36 wychodzi 43,20zł Obręcz: w tym secie by ci zostało koło 170zł na nią więc mógłbys poszaleć np. z jakimś Maviciem jeśli mowa o kole 26" na przykład ex721 czy 729 jakbys znalazł w jakiejs promocji.
j/w nowatec za ok 100 lub dartmoor za ok 170, szprychy dt u mnie naprzyklad kosztuja 85gr , obrecz: ja nie lubie tej manii lekkosci; jak chcesz miec mocne kolo to musi troche wazyc: double track lub s-type, ewentualnie blizzard a, no i oczywiscie jak pokombinujesz i dolozysz troszeczke to rzeczywiscie bedziesz miał jeszce na bb5
08 bierz. Starsze roczniki maja tylko 2 maszyny ktore lubily sie sypac, nowy rocznik ma jedno dodatkowow. Zastanowiłbym sie tez nad Haunebu IV. A DT troche cieżka krowa ale pancerna. Myśle ze nie potrzebujesz az takiej lochy.
Chyba jednak postawię na wytrzymałość, bo mam nadzieję pojeździć na niej kilka sezonów, bo szybko nowego koła nie kupię. Mam akurat przypływ pieniędzy który szybko się nie powtórzy.
Aha jeszcze jedno pytanie mam, czy jak wezmę koło na 32 szprychy a nie na 36 to zrobi to wielką różnicę ?