Powered by Outside

Propozycje roweru do SLOPE/FR

Forum Polski :: DH / FR
Propozycje roweru do SLOPE/FR
  • Previous Page
Author Message
Posted: Oct 22, 2007 at 7:06 Quote
Siemano mam prośbe. Pomóżcie mi wybrac rower do slopa/fr. Myslałemo o fulu ze skokiem w granicach 150-170 ( jakies 66, manitou travis single, albo totem) i koło 150-180mm z tyłu.

Zacznijmy od tego co ym chgciał na tym biku robic xD. Spoko by było gdyby dawał rade na dirtach a jednoczesnie można by było na nim dropy latać. Rower na którym dało by sie na luzie pokonac slopestylowa trase w salbach waląc niezłe tricki. Myslałem o norco shore 2(+deemax) lub 3 ( jeżeli 3 to na 66-150 i deemaxach ). Kolejna opcja to nowe norco six
2(++deemax) lub 3 (tez 66-150+deemax)Co myslicie o tych rowerach ?? ;> Na rower mam do 9tys !!

Czy da sie na tych rowerach lecieć ns-y z 360 kecić backflipy i teilwhipy ?? Bo chyba nfcc i superman to nie problem ?? ;> AA i kolejna opcja to transition bottlerocket lub dirt bag. Tylko czy bottle da sobie rade na wiekszych dropach ( spokojnie chyba zamkne tył ). Jaki rower wy byscie kupili i co myslicie o tych ?? Czy zrobie na nich tricki które wyminiłem ??

Posted: Oct 22, 2007 at 10:00 Quote
ja na twoim miejscu kupilbym Norco Shore 3 i dokupil napinacz. Moze nie jest piekny, ale to zajebisty rower tup a przy okazji to jeszcze zaoszczedzisz Smile bo caly kosztuje 7400 http://rowery.onet.pl/4,35,155277,12000,norco_shore_three,sprzet.html

Posted: Oct 22, 2007 at 10:01 Quote
a co ty tak sie na te deemaxy uparles? :?

Posted: Oct 22, 2007 at 10:53 Quote
A no jakos tak :PP w tych norco maja jakies hu**we te obręcze a na deemaxach wszystko wyglada lepoiej lol2>

Posted: Oct 22, 2007 at 10:55 Quote
Zapomniałem zaznaczyć ze 2008modele !! pozatym na allegro norco shore 3 kosztuje juz 5000!!!!! Ale ja kupuje rower z gamy 2008 wg mnie norco teraz zrobiło dużo lepsze rowery fr/slope niż rok temu-chyba wykupili patent od specializeda na produkowanie podobnego zawieszeni do sx traila ale nie jestem pewien. A tak na marginesie to shore 2007 nie jest piękny

Posted: Oct 22, 2007 at 11:20 Quote
kaktuiisk
Ja mam Transition ale mysle ze lepiej dla ciebie by bylo kupic cos innego. Transition robi niezle rowery ale mialem okazje w sobote jechac na BIG HIT i lepiej idzie jak moj Transition ale ja chcialem rame co pozwala tez pojechac na XC to wybralem Prestona sobie, zmieniam kola na inne i sztyce i juz mozna jechac i po miescie od biedy.. Idzie zima cennik spada mozna wyrwac tanio rower .. ja za mego naprawde wypasionego Prestona dalem 3300zl 3 tygodnie temu.. calosc na XO, Raceface, Hope M4, King, Thompson tylko kola mial straszne MAVIC 321 na piastach DT Swiss to jest kombinacja wielkie nieporozumienie i zamienilem na moje stare kola... z 2 tygodnie temu byla rama 2007 bottlerocket (17) na E-bay i poleciala za 400 baxow, sam myslalem ja kupic bo byla okazja..

Posted: Oct 23, 2007 at 3:19 Quote
szlaChCiC wrote:
Zapomniałem zaznaczyć ze 2008modele !! pozatym na allegro norco shore 3 kosztuje juz 5000!!!!! Ale ja kupuje rower z gamy 2008 wg mnie norco teraz zrobiło dużo lepsze rowery fr/slope niż rok temu-chyba wykupili patent od specializeda na produkowanie podobnego zawieszeni do sx traila ale nie jestem pewien. A tak na marginesie to shore 2007 nie jest piękny
mysle ze norco to shore 2008 to zajebisty pomysl, ale sie jeszcze nie spotkalem z cennikiem tych rowerów, ale wydaje mi sie ze 9000 nie wystarczy na nowe norco i zakup deemaxów. na marginesie napisalem ze shore 2007 nie jest piekne.

Posted: Oct 23, 2007 at 7:26 Quote
nowe norco sohore 2 będzie kosztować 9000tys ale przy małej zniżce i kasie ze sprzedarzy kół montowanych w norco seryjnie troszeczke przekrocze tą cene pozatym mysle ze 10tys tez moge wydac ale to już tak na maxa i tylko jak by mi sei cos bardzo podobał !

Posted: Oct 23, 2007 at 8:13 Quote
mam takie pytanie, czemu raz jestes kaktuiisk a raz szlaChCiC ??

Posted: Oct 23, 2007 at 9:00 Quote
Bo mam 2 konta i jam wchodze na neta (explorer to mi sie loguje jako szlachcic) a jak wchodze prze mozzile firefox to tam mam jeszcze automatyczny loging do starego konta i mi sie logule kaktuiisk :PP i dałem takie same obrazi bo jak sobie zapomne to przynajmniej wygląda jak 2 te same osoby

Posted: Oct 23, 2007 at 13:39 Quote
a ja bym ci polecił Duncon Akita albo nową tose inu Whip

Posted: Oct 23, 2007 at 16:26 Quote
normalny czlowiek jak ma do wyboru fulla norco a duncona bierze to pierwsze Blank Stare

Posted: Oct 29, 2007 at 12:56 Quote
help !!!! W sumie to nie potrzebuje roweru strikte do slopa !! tylko coś uniwewrsalnego ze skokiem 150-170/180 z tyłu oraz z przodu. I podstawa to żeby sobie radziło na dirtach i można było kręcić 360, barspin, supermany, nfcc oraz walić duże dropy i gapy.

TAK WOGULE TO CO SąDZICIE O SHORE I NORCO SIX??

Posted: Oct 31, 2007 at 13:46 Quote
kaktuiisk wrote:
Czy zrobie na nich tricki które wyminiłem ??

nie, bo watpie zebys w swoim wieku takie umiejętnosci posiadał jak i za kilka lat...na każdym da sie robic wszystko, ale do niektórych tricków trzeba troche przerabiac np dł pancerzy mi sie wydaje, wiec full ze srednim skokeim i jednopółka to to co chcesz...

deemaxy nie są po to zeby wyglądały dobrze tlyko są to mocne i lekkie kółka...i drogie wiec montowałbym je raczej z koniecznosci zaoszczędzenia masy, bo koło jak koło, każde narażone na to samo i nie pociagnie nie wiadomo ile

walic dropy i gapy możesz nawet na sztywnym, jeśli tlyko potrafisz

Posted: Oct 31, 2007 at 14:55 Quote
dhcyc wrote:
kaktuiisk wrote:
Czy zrobie na nich tricki które wyminiłem ??

nie, bo watpie zebys w swoim wieku takie umiejętnosci posiadał jak i za kilka lat...na każdym da sie robic wszystko, ale do niektórych tricków trzeba troche przerabiac np dł pancerzy mi sie wydaje, wiec full ze srednim skokeim i jednopółka to to co chcesz...

deemaxy nie są po to zeby wyglądały dobrze tlyko są to mocne i lekkie kółka...i drogie wiec montowałbym je raczej z koniecznosci zaoszczędzenia masy, bo koło jak koło, każde narażone na to samo i nie pociagnie nie wiadomo ile

walic dropy i gapy możesz nawet na sztywnym, jeśli tlyko potrafisz

Mam 15 lat i juz trochę jezdrze. Ale jakbys nie zauwazyl to pytałem nie o to czy JA zrobie te tricki tylko czy a tych rowerach da sie to zrobić jak sie to umie !!! Pytam sie czy mozna zrobic taila ?? No raczej nie na norco shore ( ja tak uważamj ale nie ejstem pewien ) wiec to nie zalezy od umiejetnosci tylko tez od specyfikacji roweru.

Ale na norco six taila ludzie juz kreca ( ben boyko - crankworx 2007) !! Dletego pytam na ktorym rowerze jest najlatwiej zrobic te tricki i czy wogule sie da ( jezleli szie umie oczywiscie ) . No i chciałbym tez zeby był to rower o który nie musze sie bac skaczas z paro metrowego dropa bo na giancie ac bym sie bal i wolałbym go skoczyc na nie jednym sztywniaku wiec nie w tym rzecz !

• Previous Page

Copyright © 2000 - 2026. Pinkbike.com. All rights reserved.
dv65 0.009717
Mobile Version of Website