Siemano mam prośbe. Pomóżcie mi wybrac rower do slopa/fr. Myslałemo o fulu ze skokiem w granicach 150-170 ( jakies 66, manitou travis single, albo totem) i koło 150-180mm z tyłu.
Zacznijmy od tego co ym chgciał na tym biku robic xD. Spoko by było gdyby dawał rade na dirtach a jednoczesnie można by było na nim dropy latać. Rower na którym dało by sie na luzie pokonac slopestylowa trase w salbach waląc niezłe tricki. Myslałem o norco shore 2(+deemax) lub 3 ( jeżeli 3 to na 66-150 i deemaxach ). Kolejna opcja to nowe norco six 2(++deemax) lub 3 (tez 66-150+deemax)Co myslicie o tych rowerach ?? ;> Na rower mam do 9tys !!
Czy da sie na tych rowerach lecieć ns-y z 360 kecić backflipy i teilwhipy ?? Bo chyba nfcc i superman to nie problem ?? ;> AA i kolejna opcja to transition bottlerocket lub dirt bag. Tylko czy bottle da sobie rade na wiekszych dropach ( spokojnie chyba zamkne tył ). Jaki rower wy byscie kupili i co myslicie o tych ?? Czy zrobie na nich tricki które wyminiłem ??
ja na twoim miejscu kupilbym Norco Shore 3 i dokupil napinacz. Moze nie jest piekny, ale to zajebisty rower a przy okazji to jeszcze zaoszczedzisz bo caly kosztuje 7400 http://rowery.onet.pl/4,35,155277,12000,norco_shore_three,sprzet.html
Zapomniałem zaznaczyć ze 2008modele !! pozatym na allegro norco shore 3 kosztuje juz 5000!!!!! Ale ja kupuje rower z gamy 2008 wg mnie norco teraz zrobiło dużo lepsze rowery fr/slope niż rok temu-chyba wykupili patent od specializeda na produkowanie podobnego zawieszeni do sx traila ale nie jestem pewien. A tak na marginesie to shore 2007 nie jest piękny
kaktuiisk Ja mam Transition ale mysle ze lepiej dla ciebie by bylo kupic cos innego. Transition robi niezle rowery ale mialem okazje w sobote jechac na BIG HIT i lepiej idzie jak moj Transition ale ja chcialem rame co pozwala tez pojechac na XC to wybralem Prestona sobie, zmieniam kola na inne i sztyce i juz mozna jechac i po miescie od biedy.. Idzie zima cennik spada mozna wyrwac tanio rower .. ja za mego naprawde wypasionego Prestona dalem 3300zl 3 tygodnie temu.. calosc na XO, Raceface, Hope M4, King, Thompson tylko kola mial straszne MAVIC 321 na piastach DT Swiss to jest kombinacja wielkie nieporozumienie i zamienilem na moje stare kola... z 2 tygodnie temu byla rama 2007 bottlerocket (17) na E-bay i poleciala za 400 baxow, sam myslalem ja kupic bo byla okazja..
Zapomniałem zaznaczyć ze 2008modele !! pozatym na allegro norco shore 3 kosztuje juz 5000!!!!! Ale ja kupuje rower z gamy 2008 wg mnie norco teraz zrobiło dużo lepsze rowery fr/slope niż rok temu-chyba wykupili patent od specializeda na produkowanie podobnego zawieszeni do sx traila ale nie jestem pewien. A tak na marginesie to shore 2007 nie jest piękny
mysle ze norco to shore 2008 to zajebisty pomysl, ale sie jeszcze nie spotkalem z cennikiem tych rowerów, ale wydaje mi sie ze 9000 nie wystarczy na nowe norco i zakup deemaxów. na marginesie napisalem ze shore 2007 nie jest piekne.
nowe norco sohore 2 będzie kosztować 9000tys ale przy małej zniżce i kasie ze sprzedarzy kół montowanych w norco seryjnie troszeczke przekrocze tą cene pozatym mysle ze 10tys tez moge wydac ale to już tak na maxa i tylko jak by mi sei cos bardzo podobał !
Bo mam 2 konta i jam wchodze na neta (explorer to mi sie loguje jako szlachcic) a jak wchodze prze mozzile firefox to tam mam jeszcze automatyczny loging do starego konta i mi sie logule kaktuiisk :PP i dałem takie same obrazi bo jak sobie zapomne to przynajmniej wygląda jak 2 te same osoby
help !!!! W sumie to nie potrzebuje roweru strikte do slopa !! tylko coś uniwewrsalnego ze skokiem 150-170/180 z tyłu oraz z przodu. I podstawa to żeby sobie radziło na dirtach i można było kręcić 360, barspin, supermany, nfcc oraz walić duże dropy i gapy.
nie, bo watpie zebys w swoim wieku takie umiejętnosci posiadał jak i za kilka lat...na każdym da sie robic wszystko, ale do niektórych tricków trzeba troche przerabiac np dł pancerzy mi sie wydaje, wiec full ze srednim skokeim i jednopółka to to co chcesz...
deemaxy nie są po to zeby wyglądały dobrze tlyko są to mocne i lekkie kółka...i drogie wiec montowałbym je raczej z koniecznosci zaoszczędzenia masy, bo koło jak koło, każde narażone na to samo i nie pociagnie nie wiadomo ile
walic dropy i gapy możesz nawet na sztywnym, jeśli tlyko potrafisz
nie, bo watpie zebys w swoim wieku takie umiejętnosci posiadał jak i za kilka lat...na każdym da sie robic wszystko, ale do niektórych tricków trzeba troche przerabiac np dł pancerzy mi sie wydaje, wiec full ze srednim skokeim i jednopółka to to co chcesz...
deemaxy nie są po to zeby wyglądały dobrze tlyko są to mocne i lekkie kółka...i drogie wiec montowałbym je raczej z koniecznosci zaoszczędzenia masy, bo koło jak koło, każde narażone na to samo i nie pociagnie nie wiadomo ile
walic dropy i gapy możesz nawet na sztywnym, jeśli tlyko potrafisz
Mam 15 lat i juz trochę jezdrze. Ale jakbys nie zauwazyl to pytałem nie o to czy JA zrobie te tricki tylko czy a tych rowerach da sie to zrobić jak sie to umie !!! Pytam sie czy mozna zrobic taila ?? No raczej nie na norco shore ( ja tak uważamj ale nie ejstem pewien ) wiec to nie zalezy od umiejetnosci tylko tez od specyfikacji roweru.
Ale na norco six taila ludzie juz kreca ( ben boyko - crankworx 2007) !! Dletego pytam na ktorym rowerze jest najlatwiej zrobic te tricki i czy wogule sie da ( jezleli szie umie oczywiscie ) . No i chciałbym tez zeby był to rower o który nie musze sie bac skaczas z paro metrowego dropa bo na giancie ac bym sie bal i wolałbym go skoczyc na nie jednym sztywniaku wiec nie w tym rzecz !