Powered by Outside

iron horse sunday

Forum Polski :: Sprzęt
iron horse sunday

Author Message
Posted: Jun 22, 2008 at 11:36 Quote
witam mam zamiar kupic sobie iron horsa sunday expert lub team 2008, mam pytanie czy te ramy sa wytrzymałe, czy czesto pekaja , przekonuje mnie w niej optymalny skok 200, i to ze jest mała i zwinna, ( bo jesli to jest rama w stylu kony ze co zezon trzeba zmieniac bo peka to podziekuje Big Grin )

FL
Posted: Jun 24, 2008 at 6:17 Quote
Pekały starsze modele factory bodajże bo niektórzy używali ich do FR. To jest rama z pozycja, która sprawia, ze bike jest raczej czysto dh i w takim uzyciu powinno byc spoko. Jankesi używaja tego bika na potęge i nie słychać skarg na bika. Tyle, ze farba podobno szybko schodzi.

Posted: Aug 7, 2008 at 2:49 Quote
nie bedziesz mial z tym problemu Man, w sumie miedzy tymi ramami nie ma roznicy bo wszystkie sa takie same oprocz Factory ktora jest ok 400g lzejsza od reszty. Rower jest zajebisty, nie jest maly w sumie, baze ma chyba troche wieksza niz V10 ale sie super prowadzi i skacze rownie dobrze na malych hopach i tez z dirtowym wybiciem.
Jak cos celuj w rame z DHX'em 5.
jedyny mankament to taki ze po jezdzeniu w blocie wszystkie ruchome czesci lepiej wyczyscic od razu bo syf leci na tlumik lozyska dolne i gorne wahacza i pozniej wszystki trzeszczy. ale tak to jest zajebista rama Smile

cheers

Posted: Aug 7, 2008 at 2:58 Quote
moze mi ktoś tutaj podac prawdziwa wage sundaya ... ?? bo miałem także zamiar ja zakupic lecz troche mnie odstraszał wiotki wahacz ... i słuchy o pekaniu

Posted: Aug 7, 2008 at 3:09 Quote
waga mojej ramy - Sunday World Cup z DHX'em 5 pomalowany na czarno proszkiem mega ciezkimWink wazy dokladnie 4,900 z osią i sterami e13. Witkość wahacza to bzdura Man, jest sztywny nie robi sie dwuslad nawet na najciasniejszych profilach i zakretach - trzyma linie i nie czuc jak rama hmmm... jedzie jak waż Smile

godny polecenia - bardzo fajny. do tego czesci do neigo sa tanie, np wahacz - za 800 PLN'ow z Iron Horse mozna miec

peace

Posted: Aug 7, 2008 at 5:14 Quote
Sunday to chyba najlepsza ramka do dh na świecie. Moim zdaniem jest lepsza od v10 bo na ih czujesz się jak na rowerze a santa to kanapa Smile Bardzo dobra ramka o ile nie zamierzasz skakać jakiś dużych dropów. Z tego co słyszałem ramka jest dość łatwa do zajechania przy nie dolotach (szczególnie chodzi tu o tylną zawieche) no ale coś za coś - dobra i stosunkowo lekka ramka do DH nie może być przecież czołgiem Smile
Jeżeli umiesz dobrze jeździć i mało kiedy popełniasz głupie błędy ta ramka to idealny wybór do DH. Sam planuje jej zakup za rok / 2 lata (o ile ih będzie miało nadal licencje na DW linka ;p ), na razie postanowiłem się uczyć na czymś solidniejszym.

Posted: Aug 7, 2008 at 23:29 Quote
Konczy im sie 31 marca 2009. przez nastepny czyli 2009 beda jeszcze irony DW a pozniej co ineg Frown choc moze lepszego

Posted: Aug 8, 2008 at 3:39 Quote
michalthc wrote:
Konczy im sie 31 marca 2009. przez nastepny czyli 2009 beda jeszcze irony DW a pozniej co ineg Frown choc moze lepszego

Wątpię aby IH wprowadził inne, lepsze zawieszenie. Frown

Posted: Aug 8, 2008 at 5:16 Quote
szewczuu wrote:
michalthc wrote:

Wątpię aby IH wprowadził inne, lepsze zawieszenie. Frown

chyba ze kupia licencjeSmile bylo by mega zajebiscie Smile

Posted: Jun 16, 2013 at 7:13 Quote
mam 180 cm wzrostu rama Iron hors sunday ROZMIAR S będzie dobra?

FL
Posted: Jun 24, 2013 at 7:44 Quote
maciek966 wrote:
mam 180 cm wzrostu rama Iron hors sunday ROZMIAR S będzie dobra?

Za mała o ile nie lubisz małych ramek

Posted: Jan 5, 2022 at 4:58 Quote
2022 a te rowery nadal się trzymają Smile ja mam rocznik 09 w wersji wc na w miarę aktualnych częściach i na prawdę nie ma nic do zarzucenia, a w 2022 ten rower można kupić nawet za 3k. Oczywiście kupując kilkunastoletni rower można spodziewać się go w niezbyt dobrym stanie, ale można też dobrze trafić tak jak ja, bo mojego horsa kupiłem za nie całe 4k. Jeżeli chodzi o wagę to sam się zdziwiłem bo mój waży jakies 16.5kg a rozmiar ramy to m. Niestety za parę lat mogą zacząć bardziej pękać, ale mimo swojego wieku sunday to nadal kozacki rowerek.

• Previous Page
  • Next Page

Copyright © 2000 - 2026. Pinkbike.com. All rights reserved.
dv56 0.009044
Mobile Version of Website