witam mam zamiar kupic sobie iron horsa sunday expert lub team 2008, mam pytanie czy te ramy sa wytrzymałe, czy czesto pekaja , przekonuje mnie w niej optymalny skok 200, i to ze jest mała i zwinna, ( bo jesli to jest rama w stylu kony ze co zezon trzeba zmieniac bo peka to podziekuje )
Pekały starsze modele factory bodajże bo niektórzy używali ich do FR. To jest rama z pozycja, która sprawia, ze bike jest raczej czysto dh i w takim uzyciu powinno byc spoko. Jankesi używaja tego bika na potęge i nie słychać skarg na bika. Tyle, ze farba podobno szybko schodzi.
nie bedziesz mial z tym problemu Man, w sumie miedzy tymi ramami nie ma roznicy bo wszystkie sa takie same oprocz Factory ktora jest ok 400g lzejsza od reszty. Rower jest zajebisty, nie jest maly w sumie, baze ma chyba troche wieksza niz V10 ale sie super prowadzi i skacze rownie dobrze na malych hopach i tez z dirtowym wybiciem. Jak cos celuj w rame z DHX'em 5. jedyny mankament to taki ze po jezdzeniu w blocie wszystkie ruchome czesci lepiej wyczyscic od razu bo syf leci na tlumik lozyska dolne i gorne wahacza i pozniej wszystki trzeszczy. ale tak to jest zajebista rama
moze mi ktoś tutaj podac prawdziwa wage sundaya ... ?? bo miałem także zamiar ja zakupic lecz troche mnie odstraszał wiotki wahacz ... i słuchy o pekaniu
waga mojej ramy - Sunday World Cup z DHX'em 5 pomalowany na czarno proszkiem mega ciezkim wazy dokladnie 4,900 z osią i sterami e13. Witkość wahacza to bzdura Man, jest sztywny nie robi sie dwuslad nawet na najciasniejszych profilach i zakretach - trzyma linie i nie czuc jak rama hmmm... jedzie jak waż
godny polecenia - bardzo fajny. do tego czesci do neigo sa tanie, np wahacz - za 800 PLN'ow z Iron Horse mozna miec
Sunday to chyba najlepsza ramka do dh na świecie. Moim zdaniem jest lepsza od v10 bo na ih czujesz się jak na rowerze a santa to kanapa Bardzo dobra ramka o ile nie zamierzasz skakać jakiś dużych dropów. Z tego co słyszałem ramka jest dość łatwa do zajechania przy nie dolotach (szczególnie chodzi tu o tylną zawieche) no ale coś za coś - dobra i stosunkowo lekka ramka do DH nie może być przecież czołgiem Jeżeli umiesz dobrze jeździć i mało kiedy popełniasz głupie błędy ta ramka to idealny wybór do DH. Sam planuje jej zakup za rok / 2 lata (o ile ih będzie miało nadal licencje na DW linka ;p ), na razie postanowiłem się uczyć na czymś solidniejszym.
2022 a te rowery nadal się trzymają ja mam rocznik 09 w wersji wc na w miarę aktualnych częściach i na prawdę nie ma nic do zarzucenia, a w 2022 ten rower można kupić nawet za 3k. Oczywiście kupując kilkunastoletni rower można spodziewać się go w niezbyt dobrym stanie, ale można też dobrze trafić tak jak ja, bo mojego horsa kupiłem za nie całe 4k. Jeżeli chodzi o wagę to sam się zdziwiłem bo mój waży jakies 16.5kg a rozmiar ramy to m. Niestety za parę lat mogą zacząć bardziej pękać, ale mimo swojego wieku sunday to nadal kozacki rowerek.